ЗАЩО ПАДАТ КАМЪНИТЕ НА БИЖУТАТА?

ЗАЩО ПАДАТ КАМЪНИТЕ НА БИЖУТАТА?

Преди да преминем към основната тема, бихме желали да ви обясним и покажем типовете захващане на камъните в бижутерията. Смятаме че ще е полезно и ще ви помогне в избора и в последващото съхранение.

Лепени камъни

Името на методът, сам говори за себе си, върху основа ( която може да бъде от всякакъв материал ), със специално лепило се закрепват камъни. Ефектът от този метод е по-силен блясък и пищност поради факта че камъните са плътно един до друг и създават впечатление за едно непрекъснато цяло. Минусът е в издръжливостта, свойството на лепилото може да бъде неутрализирано по различни начини ( мокрене, използване на битова химия, удар и др. ) . При този тип бижута, грижата за тях е от първостепенно значение. Нашите модели с лепени камъни са: "Майка и дъщеря, сияйно колие", Приятелство, сияйно сърце", " Сияйни панделки", " Сияйна Перла", " Сияен ангел", " Майка и деца- сияйно сърце", Сияйна пеперуда". От особена важностз а съхранението е да се сваля преди баня, където температирата на водата е висока.

Механично захващане на камъни

При тази методика, камъкът се обхваща от няколко страни с тънки метални ( сребро, злато и т.н.) крачета или обков. Ефектът е по – разредени камъни, но показ на по-голямо количество от съответният метал. Здравината на захвата в този случай е по-голяма и вероятността от загуба на камък е силно намалена. Най-често причината за падане на камък е силен удар или закачване на бижуто в чужд, твърд предмет. Но това е рядкост. Такива са всички модели от серия " Ангелски звънци", всички без сияйните колиета от " Колиета за специални", всички без "Сияйна перла" от Колиета с перли.

Най-често срещани положения при които се губят камъни

Спане с бижуто – по време на сън не можем да контролираме движенията си и вероятността да ударим или затиснем със сила и съответно нараним бижуто е много голяма;
Работа с бижуто – особено в случаите на по-тежък физически труд, нараняване, изкривяване, закачване или силен удар много лесно могат да доведат до загуба на камък.
Рязко обличане и събличане на дрехи – много често води до механична повреда;
Работа с химикали и течности – неутрализират действието на лепилото;
Излагане на много висока или много ниска температура – неутрализира дейността на лепилото;
Изпускане, удар или други подобни, силови механични влияния – може да доведат до повреда на касата или обкова, до отлепване или до счупване на самият камък.

Грижа за бижуто с камъни

Преди всичко, трябва да започнете да приемате бижутата си като малки, нежни и ценни носители на красота и визуално удоволствие. Като такива, те са крехки, лесно раними и чупливи. Не може да очаквате от фино изработен сребърен пръстен или сребърни обици, тежащи не повече от 3-4 грама, да издържат на силни натоварвания, опън, натиск, удар и т.н.

Грижата за тях е съвсем лесна и не изисква нищо повече от това, да не извършвате тежък физически труд, да се стараете да не ги удряте, вечер да ги сваляте и да не се къпете с тях. Добре е да ги съхранявате в специална кутия, в която да няма други тежки предмети които могат да ги наранят ( за повече информация относно това как да се грижим за бижутата си може да прочетете другата ни статия Полезни съвети за поддръжка и запазване на сребърни бижута ).

Спазвайки тези лесни за изпълнение съвети ще може да се наслаждавате дълго време на бижутата си с камъни и да бъдете доволни от избора си.

Очакваме вашите коментари, съвети и възражения и ще се постараем да отговорим на всяко едно от тях!

С уважение,
Силвърпинк

Перлите на www.silverpink.bg са истински, Балийски перли. В последно време срещаме все повече неверни реклами, които промотират фалшиви перли за истински. Има няколко надеждни начина да разпознаете измамата. Те са известни на познавачите и могат лесно и бързо да се приложат. Най-интересно би ви прозвучал фактът, че истинските перли не са със съвършенна, кръгла форма, а изкуствените са.

прочети още

Зa жaлocт мнoгo чecтo ce cpeщaт имитaции, ниĸoи oт ĸoитo мoгaт дa бъдaт paзличeни изĸлючитeлнo тpyднo oт нeпpoфecиoнaлиcт. Зaтoвa нaй-cигypният тecт e

прочети още

C тeчeниe нa вpeмeтo cpeбъpнитe издeлия oĸcидиpaт и пoтъмнявaт. Гyбят бляcъĸa cи и ce пoлyчaвaт нeпpиятни пeтнa, ocoбeнo нa peлeфнитe мecтa и вдлъбнaтинитe. Бeз знaчeниe дaли cтaвa въпpoc зa бижyтa, cpeбъpни cъдoвe или yĸpaшeния, cpeбpoтo пpoмeня цвeтa cи и тoвa e нeизбeжнo.

прочети още

Едни издават желание за "кръшкане", други за внимание.....Има много видове накити, много възможности те да бъдат демонстрирани, но мотивите, които подтикват хората да украсяват собственото си тяло — от главата до петите, не са толкова много. Ако успеем да пренебрегнем стойността и предназначението на едно бижу и го възприемем единствено като украшение, то сигнализира по специфичен начин личността и мотивацията на неговия притежател. Едно бижу обикновено не служи за никаква полезна цел. Именно неговата безполезност и техническа нецелесъобразност го правят особено изразително, характеризиращо личността на неговия собственик

прочети още

Среброто било наречено „Антибиотикът на богатите хора” от американските биолози и епидемиолози, защото въздейства върху структурата на болестотворните едноклетъчните микроорганизми и блокира техния механизъм за размножаване.

прочети още

Независимо дали ще пазарувате за сантименталния Рак, детайлно ориентираните Везни или страстните Лъвове, все ще уцелите нещо подходящо.

прочети още

а никого не е тайна, че жените харесват бижута. Но целта на тази статия е да запознае господата с най-харесваните бижута от дамите.

прочети още

Бижутата са наша страст, слабото ни място. Всяка жена обича блясъка на ново колие, или докосването на сребро и благородни метали до шията си. Гривни, обици, гердани, колиета, диадеми – всички те са в списъка на любимите ни вещи. Но най- много колиетата.

прочети още

Случвало ли ви се е да видите чудесна гримирана жена, със страхотен тоалет и приятна прическа, която обаче е сложила ужасно неподходящи накити?

прочети още

Обикновено подреждаме бижутата си в кутии. Но съм склонна да се обзаложа, че и при най-големите чистофайници там настава хаос - заплитат се синджирчета, падат камъчета, заклещват се кукички и т.н. Вижте няколко свежи идеи как да подреждате бижутата си...

прочети още

Научете кои са те, според Коко Шанел :)

прочети още

Среброто е познато на хората още от древни времена. Неговото латинско наименование е argentum. За него се споменава в Библията, сребърни късове били намерени и при разкопки на полуостров Мала Азия и в Средиземноморието. Има исторически доказателства, че хората обработвали среброто и го...

прочети още

Среброто намира голямо приложение и в медицината. Паралелно с това бактерицидните свойства на среброто намират все по-голямо приложение в разработването на високотехнологични...

прочети още

Преди появата на антибиотиците, среброто е било едно от малкото познати средства за борба с инфекциите. Като ценен метал обаче, то не е било по джоба на мнозинството от хората и само най-заможните са можели да се възползват от неговото действие. Колоидното сребро например е едно от най-старите средства, познати на човека, за борба с причинителите на...

прочети още

...и интимни подробности от неговия живот във висшето общество :) Преди много години хората често слагали по една сребърна монета в млякото, за да го предпазят от бързо разваляне. Лечебните свойства на среброто са били известни още на древните гърци и много отдавна хората забелязали, че тези, които използват и се хранят със сребърни прибори, се разболяват по-рядко и почти...

прочети още
/div>