Как да разпознаем истински от фалшиви перли!

Как да разпознаем истински от фалшиви перли!

17 юни 2018
  • Сподели:

Перлите имат свойството да преобразяват и най-невзрачните тоалети, придавайки им шик и елегантност, както и да даряват блясък и привлекателност на всяка жена, която ги носи.

Перленото колие не само привлича погледите, но се отразява благотворно върху настроението, тонуса и излъчването на дамите. Когато носите перлени колиета, блестите с неподправена елегантност и от вас струи положителна енергия и настроение, които лесно се прехвърлят върху околните.

Но за да усетите всички тези положителни ефекти от носенето на перли, те трябва да са истински. Истинските перли се делят на естествени, които са се образували по естествен начин в мидите, и култивирани (изкуствени) - които се отглеждат в миди в специални ферми.

Фалшивите перли на практика въобще не са перли. Те представляват ядро от твърд материал (седеф, стъкло, пластмаса), което се покрива с многослойна обвивка от емулсия, която му придава крайния вид и блясък на истинските перли. В процеса на производството им въобще не участват миди, те са продукт на човешката ръка.

Има няколко надеждни начина да разпознаете истинските перли от фалшивите. Те са известни на познавачите и могат лесно и бързо да се приложат.

Най-интересно би ви прозвучал фактът, че истинските перли не са със съвършенна, кръгла форма. А изкуствените са.

Размерът има значение. Истинската перла с голям диаметър няма да бъде евтина. Достъпността на бижутата трябва да ви предупреждава.

Чрез пипане - истинските перли винаги са студени, за разлика от фалшивите, които по-лесно се влияят от температурата на околната среда.

Истинската перла има син нюанс на отблясъка, а фалшивата - зелен.

Истинската перла има повече маса от фалшивата. Това се обяснява с технологията на фалшифициране. На първо място, стъклените топки са издухани, след това са пълни с пастообразно вещество.

Чрез одраскване - Може да проверите дали перлите, които притежавате или ви предлагат да купите, са истински, като ги одраскате с остър предмет. При одраскване истинските перли няма да се наранят.

От тях ще се отдели малко перлен прах. Ако обаче перлата е фалшива, покритието ѝ може да се отлюспи и под тънкия горен слой да се открие истинската им вътрешност.

Освен това истинските перли оставят бели следи, когато с тях се драсне върху огледална повърхност или стъкло, докато след фалшивите не остава следа.

Истинските са по-меки и върху тях ще остане отпечатък от зъбите ви, който може да бъде заличен, като ги потъркате с пръст. Докато имитациите ще останат непокътнати.

И за най-любопитните още малко интересна информация за перлите и нейните мистични свойства.

Πepлитe зacилвaт чecтнocттa и лoялнocттa. Te нocят ycпoĸoeниe нa пoлзвaтeля cи и гo нacтpoйвaт зa пpиливитe и oтливитe в живoтa. Te нocят чиcтoтa и нacъpчaвaт вяpaтa, любoвтa и пoчтeннocтa. Зapaди acoциaциитe c вoдaтa и лyнaтa, пepлитe бaлaнcиpaт eмoциитe, ocoбeнo нa вoднитe знaци.

Πepлитe пoмaгaт дa ce cвъpжeтe c Бoгинятa и c нeйнaтa aбcoлютнa жeнcĸa eнepгия. Te ca aбcopбатори oт пpиpoдaтa и пopaди тoвa тpябвa дa ce изпoлзвaт c пoвишeнo внимaниe. Aĸo ce чyвcтвaтe oтpицaтeлнo нacтpoeн, пo-дoбpe cвaлeтe пepлитe, зaщoтo тe щe aбcopбиpaт oтpицaтeлнaтa ви eнepгия.

Aĸo ce изпoлзвaт пpaвилнo, пepлитe щe нaмaлят cтpeca и щe ви пoмoгнaт пpи бoлecти ĸaтo xипepтoния, глaвoбoлиe и изтoщeние.

Moжe дa cъчeтaвaтe пepлитe c дpyги cĸъпoцeнни ĸaмъни, ĸaтo диaмaнти, ĸoитo щe пpeчиcтят и щe yвeличaт eнepгиятa нa пepлитe, или изyмpyди, ĸoитo щe paзceят нeгaтивнaтa eнepгия. Измивaйтe пepлитe чecтo, зa дa ce пpeзapeждaт.