Как да разпознаем истински от фалшиви перли!

Как да разпознаем истински от фалшиви перли!

Перлите имат свойството да преобразяват и най-невзрачните тоалети, придавайки им шик и елегантност, както и да даряват блясък и привлекателност на всяка жена, която ги носи.

Перленото колие не само привлича погледите, но се отразява благотворно върху настроението, тонуса и излъчването на дамите. Когато носите перлени колиета, блестите с неподправена елегантност и от вас струи положителна енергия и настроение, които лесно се прехвърлят върху околните.

Но за да усетите всички тези положителни ефекти от носенето на перли, те трябва да са истински. Истинските перли се делят на естествени, които са се образували по естествен начин в мидите, и култивирани (изкуствени) - които се отглеждат в миди в специални ферми.

Фалшивите перли на практика въобще не са перли. Те представляват ядро от твърд материал (седеф, стъкло, пластмаса), което се покрива с многослойна обвивка от емулсия, която му придава крайния вид и блясък на истинските перли. В процеса на производството им въобще не участват миди, те са продукт на човешката ръка.

Има няколко надеждни начина да разпознаете истинските перли от фалшивите. Те са известни на познавачите и могат лесно и бързо да се приложат.

Най-интересно би ви прозвучал фактът, че истинските перли не са със съвършенна, кръгла форма. А изкуствените са.

Размерът има значение. Истинската перла с голям диаметър няма да бъде евтина. Достъпността на бижутата трябва да ви предупреждава.

Чрез пипане - истинските перли винаги са студени, за разлика от фалшивите, които по-лесно се влияят от температурата на околната среда.

Истинската перла има син нюанс на отблясъка, а фалшивата - зелен.

Истинската перла има повече маса от фалшивата. Това се обяснява с технологията на фалшифициране. На първо място, стъклените топки са издухани, след това са пълни с пастообразно вещество.

Чрез одраскване - Може да проверите дали перлите, които притежавате или ви предлагат да купите, са истински, като ги одраскате с остър предмет. При одраскване истинските перли няма да се наранят.

От тях ще се отдели малко перлен прах. Ако обаче перлата е фалшива, покритието ѝ може да се отлюспи и под тънкия горен слой да се открие истинската им вътрешност.

Освен това истинските перли оставят бели следи, когато с тях се драсне върху огледална повърхност или стъкло, докато след фалшивите не остава следа.

Истинските са по-меки и върху тях ще остане отпечатък от зъбите ви, който може да бъде заличен, като ги потъркате с пръст. Докато имитациите ще останат непокътнати.

И за най-любопитните още малко интересна информация за перлите и нейните мистични свойства.

Πepлитe зacилвaт чecтнocттa и лoялнocттa. Te нocят ycпoĸoeниe нa пoлзвaтeля cи и гo нacтpoйвaт зa пpиливитe и oтливитe в живoтa. Te нocят чиcтoтa и нacъpчaвaт вяpaтa, любoвтa и пoчтeннocтa. Зapaди acoциaциитe c вoдaтa и лyнaтa, пepлитe бaлaнcиpaт eмoциитe, ocoбeнo нa вoднитe знaци.

Πepлитe пoмaгaт дa ce cвъpжeтe c Бoгинятa и c нeйнaтa aбcoлютнa жeнcĸa eнepгия. Te ca aбcopбатори oт пpиpoдaтa и пopaди тoвa тpябвa дa ce изпoлзвaт c пoвишeнo внимaниe. Aĸo ce чyвcтвaтe oтpицaтeлнo нacтpoeн, пo-дoбpe cвaлeтe пepлитe, зaщoтo тe щe aбcopбиpaт oтpицaтeлнaтa ви eнepгия.

Aĸo ce изпoлзвaт пpaвилнo, пepлитe щe нaмaлят cтpeca и щe ви пoмoгнaт пpи бoлecти ĸaтo xипepтoния, глaвoбoлиe и изтoщeние.

Moжe дa cъчeтaвaтe пepлитe c дpyги cĸъпoцeнни ĸaмъни, ĸaтo диaмaнти, ĸoитo щe пpeчиcтят и щe yвeличaт eнepгиятa нa пepлитe, или изyмpyди, ĸoитo щe paзceят нeгaтивнaтa eнepгия. Измивaйтe пepлитe чecтo, зa дa ce пpeзapeждaт.

 

 

Зa жaлocт мнoгo чecтo ce cpeщaт имитaции, ниĸoи oт ĸoитo мoгaт дa бъдaт paзличeни изĸлючитeлнo тpyднo oт нeпpoфecиoнaлиcт. Зaтoвa нaй-cигypният тecт e

прочети още

C тeчeниe нa вpeмeтo cpeбъpнитe издeлия oĸcидиpaт и пoтъмнявaт. Гyбят бляcъĸa cи и ce пoлyчaвaт нeпpиятни пeтнa, ocoбeнo нa peлeфнитe мecтa и вдлъбнaтинитe. Бeз знaчeниe дaли cтaвa въпpoc зa бижyтa, cpeбъpни cъдoвe или yĸpaшeния, cpeбpoтo пpoмeня цвeтa cи и тoвa e нeизбeжнo.

прочети още

Може би няма човек, който да не се съгласи че камъните придават една неповторима красота и ореол на бижутата. За всеки официален случаи или по – специално събитие дамите, а защо не и господата, подбират бижута с различни геми, за да може блясъкът и изяществото им да подчертае тоалетите, а от там и самото присъствие. Тази красота обаче идва на съответната цена и тук не говорим за парични знаци. Бижутата с камъни изискват специална поддръжка и отношение, а липсата на дори един камък, прави бижуто неизползваемо

прочети още

Едни издават желание за "кръшкане", други за внимание.....Има много видове накити, много възможности те да бъдат демонстрирани, но мотивите, които подтикват хората да украсяват собственото си тяло — от главата до петите, не са толкова много. Ако успеем да пренебрегнем стойността и предназначението на едно бижу и го възприемем единствено като украшение, то сигнализира по специфичен начин личността и мотивацията на неговия притежател. Едно бижу обикновено не служи за никаква полезна цел. Именно неговата безполезност и техническа нецелесъобразност го правят особено изразително, характеризиращо личността на неговия собственик

прочети още

Среброто било наречено „Антибиотикът на богатите хора” от американските биолози и епидемиолози, защото въздейства върху структурата на болестотворните едноклетъчните микроорганизми и блокира техния механизъм за размножаване.

прочети още

Независимо дали ще пазарувате за сантименталния Рак, детайлно ориентираните Везни или страстните Лъвове, все ще уцелите нещо подходящо.

прочети още

а никого не е тайна, че жените харесват бижута. Но целта на тази статия е да запознае господата с най-харесваните бижута от дамите.

прочети още

Бижутата са наша страст, слабото ни място. Всяка жена обича блясъка на ново колие, или докосването на сребро и благородни метали до шията си. Гривни, обици, гердани, колиета, диадеми – всички те са в списъка на любимите ни вещи. Но най- много колиетата.

прочети още

Случвало ли ви се е да видите чудесна гримирана жена, със страхотен тоалет и приятна прическа, която обаче е сложила ужасно неподходящи накити?

прочети още

Обикновено подреждаме бижутата си в кутии. Но съм склонна да се обзаложа, че и при най-големите чистофайници там настава хаос - заплитат се синджирчета, падат камъчета, заклещват се кукички и т.н. Вижте няколко свежи идеи как да подреждате бижутата си...

прочети още

Научете кои са те, според Коко Шанел :)

прочети още

Среброто е познато на хората още от древни времена. Неговото латинско наименование е argentum. За него се споменава в Библията, сребърни късове били намерени и при разкопки на полуостров Мала Азия и в Средиземноморието. Има исторически доказателства, че хората обработвали среброто и го...

прочети още

Среброто намира голямо приложение и в медицината. Паралелно с това бактерицидните свойства на среброто намират все по-голямо приложение в разработването на високотехнологични...

прочети още

Преди появата на антибиотиците, среброто е било едно от малкото познати средства за борба с инфекциите. Като ценен метал обаче, то не е било по джоба на мнозинството от хората и само най-заможните са можели да се възползват от неговото действие. Колоидното сребро например е едно от най-старите средства, познати на човека, за борба с причинителите на...

прочети още

...и интимни подробности от неговия живот във висшето общество :) Преди много години хората често слагали по една сребърна монета в млякото, за да го предпазят от бързо разваляне. Лечебните свойства на среброто са били известни още на древните гърци и много отдавна хората забелязали, че тези, които използват и се хранят със сребърни прибори, се разболяват по-рядко и почти...

прочети още
/div>