По-така информация за среброто

По-така информация за среброто

24 април 2016
  • Сподели:

...и интимни подробности от неговия живот във висшето общество :)


Преди много години хората често слагали по една сребърна монета в млякото, за да го предпазят от бързо разваляне. Лечебните свойства на среброто са били известни още на древните гърци и много отдавна хората забелязали, че тези, които използват и се хранят със сребърни прибори, се разболяват по-рядко и почти не страдат от инфекции. Използвани били и сребърни пластинки, които слагали върху раните, за да избегнат инфекцията и да ускорят заздравяването.

Това ценно познание се предавало от поколение на поколение, главно в семействата и дворовете на крале, императори, султани и други владетели.

Те можели да си позволят да се хранят със сребърни прибори, да пият от сребърни чаши и да държат храната си в сребърни съдове. В резултат на това минимални количества сребро непрекъснато се отделяли от повърхността на съдовете и преминавали в храната и питиетата на тези хора. Така с времето организмът им се насищал достатъчно със сребро, което ефективно ги предпазвало от всякакви инфекции.

Именно активното използване на среброто от тези височайши персони е източник на нарицателното за благородник - "Синя Кръв".

Това е така, защото много продължителното и активно приемане на сребро водело до леко посребряване на кожата и придавало лилаво-синкав цвят на кръвта. И тъй като само най-богатите (т.е. управляващите) са можели да си позволят да бъдат в редовен контакт със среброто, така се родил митът за хората със "синя кръв" - благородниците, които поради това считат, че са много по-различни от останалите хора.