Ред в Хаоса - да подредим бижутата

Ред в Хаоса - да подредим бижутата

 

Обикновено подреждаме бижутата си в кутии. Но съм склонна да се обзаложа, че и при най-големите чистофайници там настава хаос заплитат се синджирчета, падат камъчета, заклещват се кукички и т.н. Наблюдавайки положението в моята кутия за бижута, дори подозирам, че герданите си имат свой собствен живот – оставяш ги подредени, но в момента, в който затвориш капака, те се раздвижват и заплитат по възможно най-сложния начин.

Много жени оставят герданите си свободно да висят върху ъгълчето на огледалото. Ако обаче имате палав домашен любимец, е хубаво да скриете всички възможни дрънкулки, с които той ще си поиграе и ще заплете. 

Предлагаме ви някои интересни и практични решения.

Закачени на простора
Залепете за стената пластмасови закачалки на разстояние поне 

метър. Между тях опънете връв – конец, канап, корда или друго. По нея може да закачите бижутата си, които ще висят свободно надолу, също като дрехи на простор. Ако стената ви е заета с картини и плакати, може да направите същия простор между два цилиндъра. 

Върху манекен
В някои магазини за бижута използват поставки във формата на ръце или дамски глави с шапки, върху които се закачват аксесоарите. Те са изключително функционални и удобни, особено за пръстени и обеци. Бижутата са далеч едно от друго и няма никаква възможност да се заплетат.

Кацнали на едно дърво
Съберете клонки с различна форма и големина. Почистете ги и ги боядисайте с бяла боя - така цветните аксесоари ще изпъкват повече. Поставете клончетата във ваза или на стената. Получава се доста красиво арт дръвче. Подобно дръвче може да си направите и от мека тел. На всяка вейка закачете по едно бижу.

Сандъче със съкровища
Ако поставете допълнителни летви и закачалки в куфар, лесно ще го превърнете във функционален държач за бижута. Възможността да се затваря пък ще реши и проблема ви с любопитния домашен любимец. Може да подплатите куфара с мек материал, върху който да забиете карфици. Върху тях закачете всички по-дребни бижута, които не са с голяма тежест.

 

Бижутерен каталог
Вземете любимото си списание и използвайте страниците му като поле за поставяне на бижутата. Може да украсите снимките на фотомоделите с колиета или обеци или да поставите бижутата на случаен принцип. Достатъчно е само да пробиете дупки в хартията.

Това беше от нас. Надяваме се да ни изпратите актуални идеи и снимки, за да направим тази статия още по - интригуваща. Споделяйте ни идеи и нека превърнем нашите бижута, в галерии за модерно изкуство.

 

Поздрави

Кари

 

 

Перлите на www.silverpink.bg са истински, Балийски перли. В последно време срещаме все повече неверни реклами, които промотират фалшиви перли за истински. Има няколко надеждни начина да разпознаете измамата. Те са известни на познавачите и могат лесно и бързо да се приложат. Най-интересно би ви прозвучал фактът, че истинските перли не са със съвършенна, кръгла форма, а изкуствените са.

прочети още

Зa жaлocт мнoгo чecтo ce cpeщaт имитaции, ниĸoи oт ĸoитo мoгaт дa бъдaт paзличeни изĸлючитeлнo тpyднo oт нeпpoфecиoнaлиcт. Зaтoвa нaй-cигypният тecт e

прочети още

C тeчeниe нa вpeмeтo cpeбъpнитe издeлия oĸcидиpaт и пoтъмнявaт. Гyбят бляcъĸa cи и ce пoлyчaвaт нeпpиятни пeтнa, ocoбeнo нa peлeфнитe мecтa и вдлъбнaтинитe. Бeз знaчeниe дaли cтaвa въпpoc зa бижyтa, cpeбъpни cъдoвe или yĸpaшeния, cpeбpoтo пpoмeня цвeтa cи и тoвa e нeизбeжнo.

прочети още

Може би няма човек, който да не се съгласи че камъните придават една неповторима красота и ореол на бижутата. За всеки официален случаи или по – специално събитие дамите, а защо не и господата, подбират бижута с различни геми, за да може блясъкът и изяществото им да подчертае тоалетите, а от там и самото присъствие. Тази красота обаче идва на съответната цена и тук не говорим за парични знаци. Бижутата с камъни изискват специална поддръжка и отношение, а липсата на дори един камък, прави бижуто неизползваемо

прочети още

Едни издават желание за "кръшкане", други за внимание.....Има много видове накити, много възможности те да бъдат демонстрирани, но мотивите, които подтикват хората да украсяват собственото си тяло — от главата до петите, не са толкова много. Ако успеем да пренебрегнем стойността и предназначението на едно бижу и го възприемем единствено като украшение, то сигнализира по специфичен начин личността и мотивацията на неговия притежател. Едно бижу обикновено не служи за никаква полезна цел. Именно неговата безполезност и техническа нецелесъобразност го правят особено изразително, характеризиращо личността на неговия собственик

прочети още

Среброто било наречено „Антибиотикът на богатите хора” от американските биолози и епидемиолози, защото въздейства върху структурата на болестотворните едноклетъчните микроорганизми и блокира техния механизъм за размножаване.

прочети още

Независимо дали ще пазарувате за сантименталния Рак, детайлно ориентираните Везни или страстните Лъвове, все ще уцелите нещо подходящо.

прочети още

а никого не е тайна, че жените харесват бижута. Но целта на тази статия е да запознае господата с най-харесваните бижута от дамите.

прочети още

Бижутата са наша страст, слабото ни място. Всяка жена обича блясъка на ново колие, или докосването на сребро и благородни метали до шията си. Гривни, обици, гердани, колиета, диадеми – всички те са в списъка на любимите ни вещи. Но най- много колиетата.

прочети още

Случвало ли ви се е да видите чудесна гримирана жена, със страхотен тоалет и приятна прическа, която обаче е сложила ужасно неподходящи накити?

прочети още

Научете кои са те, според Коко Шанел :)

прочети още

Среброто е познато на хората още от древни времена. Неговото латинско наименование е argentum. За него се споменава в Библията, сребърни късове били намерени и при разкопки на полуостров Мала Азия и в Средиземноморието. Има исторически доказателства, че хората обработвали среброто и го...

прочети още

Среброто намира голямо приложение и в медицината. Паралелно с това бактерицидните свойства на среброто намират все по-голямо приложение в разработването на високотехнологични...

прочети още

Преди появата на антибиотиците, среброто е било едно от малкото познати средства за борба с инфекциите. Като ценен метал обаче, то не е било по джоба на мнозинството от хората и само най-заможните са можели да се възползват от неговото действие. Колоидното сребро например е едно от най-старите средства, познати на човека, за борба с причинителите на...

прочети още

...и интимни подробности от неговия живот във висшето общество :) Преди много години хората често слагали по една сребърна монета в млякото, за да го предпазят от бързо разваляне. Лечебните свойства на среброто са били известни още на древните гърци и много отдавна хората забелязали, че тези, които използват и се хранят със сребърни прибори, се разболяват по-рядко и почти...

прочети още
/div>