Ред в Хаоса - да подредим бижутата

Ред в Хаоса - да подредим бижутата

9 май 2016
  • Сподели:

 

Обикновено подреждаме бижутата си в кутии. Но съм склонна да се обзаложа, че и при най-големите чистофайници там настава хаос заплитат се синджирчета, падат камъчета, заклещват се кукички и т.н. Наблюдавайки положението в моята кутия за бижута, дори подозирам, че герданите си имат свой собствен живот – оставяш ги подредени, но в момента, в който затвориш капака, те се раздвижват и заплитат по възможно най-сложния начин.

Много жени оставят герданите си свободно да висят върху ъгълчето на огледалото. Ако обаче имате палав домашен любимец, е хубаво да скриете всички възможни дрънкулки, с които той ще си поиграе и ще заплете. 

Предлагаме ви някои интересни и практични решения.

Закачени на простора
Залепете за стената пластмасови закачалки на разстояние поне 

метър. Между тях опънете връв – конец, канап, корда или друго. По нея може да закачите бижутата си, които ще висят свободно надолу, също като дрехи на простор. Ако стената ви е заета с картини и плакати, може да направите същия простор между два цилиндъра. 

Върху манекен
В някои магазини за бижута използват поставки във формата на ръце или дамски глави с шапки, върху които се закачват аксесоарите. Те са изключително функционални и удобни, особено за пръстени и обеци. Бижутата са далеч едно от друго и няма никаква възможност да се заплетат.

Кацнали на едно дърво
Съберете клонки с различна форма и големина. Почистете ги и ги боядисайте с бяла боя - така цветните аксесоари ще изпъкват повече. Поставете клончетата във ваза или на стената. Получава се доста красиво арт дръвче. Подобно дръвче може да си направите и от мека тел. На всяка вейка закачете по едно бижу.

Сандъче със съкровища
Ако поставете допълнителни летви и закачалки в куфар, лесно ще го превърнете във функционален държач за бижута. Възможността да се затваря пък ще реши и проблема ви с любопитния домашен любимец. Може да подплатите куфара с мек материал, върху който да забиете карфици. Върху тях закачете всички по-дребни бижута, които не са с голяма тежест.

 

Бижутерен каталог
Вземете любимото си списание и използвайте страниците му като поле за поставяне на бижутата. Може да украсите снимките на фотомоделите с колиета или обеци или да поставите бижутата на случаен принцип. Достатъчно е само да пробиете дупки в хартията.

Това беше от нас. Надяваме се да ни изпратите актуални идеи и снимки, за да направим тази статия още по - интригуваща. Споделяйте ни идеи и нека превърнем нашите бижута, в галерии за модерно изкуство.

 

Поздрави

Кари