Защо жените обичат бижута?

Защо жените обичат бижута?

17 юни 2016
  • Сподели:

Бижутата са наша страст, слабото ни място. Всяка жена обича блясъка на ново колие, или докосването на сребро и благородни метали до шията си. Гривни, обици, гердани, колиета, диадеми – всички те са в списъка на любимите ни вещи. Но най- много колиетата.

 

Първо, защото колиетата привличат поглед върху меките извивки на жената, върху нейната шия, гърди.

 

Всъщност всяка от нас се опитва да бъде оригинална и различна от другите. За това започваме да търсим все нови и нови бижута, каквито нито една от приятелките ни няма. Но в даден момент възможностите се изчерпват. Все пак всички пазаруваме от едни и същи магазини – няма как нещо да остане скрито. Естествено дори да успеем да открием нещо ново, красиво и уникално, то много скоро вече няма да бъде такова.

 

Бижутата ни носят щастие. Те ни карат да се чувстваме добре. Имаме чувството, че сме по-красиви, по-желани, по-забелязвани. Приятно е да срещаш одобрителните погледи на околните. Но за да те видят, трябва да привлечеш тяхното внимание. Това е причината да се суетим пред огледалото. Така се появяват ангелските звънци, които подрънкват и блестят на шията ни – един страхотен начин да се разкрасим с още един накит. Или пък красивите висулки, които се спускат върху скъпите ни дрехи. Кристалите, камъните и перлите намират място и там. Искаме да блестим дори когато не сме с вечерна рокля с гол гръб. Едно бижу прави специална и скъпа всяка дреха. Днес бижута не се купуват еднократно. Те са начин да изразим себе си, настроението ни в даден момент.

 

За това, мъже, видите ли красиво, лъскаво колие – не си пестете комплиментите. Надяваме се, че няма нужда да се дупчим целите, за да бъдем забелязани. Видите ли издайническа лъскавина на гърдите ни, отдръпнете ги и се възхитете колко прекрасни сме с тези обици. Това е всичко, което искаме. Когато не получаваме комплименти или не се чувстваме достатъчно привлекателни, ние започваме да се чувстваме зле.

 

Жените са нежни създания. Те имат нужда от внимание, от разбиране, от любов. И когато не получават достатъчна доза от тези неща, те се стремят да ги привличат по всевъзможни начини. Понякога дори с бижута. Това е причината, която ни тласка, да превръщаме всяка своя вещ в бижу.